התחלתי את עבודתי איתם כארבעה חודשים לפני הטקס כדי לשמוע את בקשותיהם ועצותיהם לגבי מהלכו ותכניו ואכן העלו רעיונות משובחים ששולבו בטקס. הבטחתי לעצמי שכל מפגש איתם, ולא משנה כמה מהם הגיעו אליו, יתן להם משהו לחייהם שמחוץ לטקס.
ההחלטה לעבוד עם הנוער ,מהשלבים הכי ראשוניים של הטקס, הביאה איתה סיפוק מרחיב אופקים ויצרה קבוצה שעבדה ביחד לשם מטרה משותפת והצליחה. המלצתי הכנה היא להכין את הטקס עם נוער משכבות גיל של כיתות י’א וי’ב בלבד. הנוער והילדים הצעירים יותר נחשפים די והותר לנושא מורכב זה.
הכוונה הייתה להגיש לקהל טקס בנימה אינטימית, למרות גודל קהלו וגודל המקום בו התרחש . כדי לתמוך בזה נבחרה מנחה שתפקידה היה להיות גם “מבוגר אחראי” על הבמה. וכך אם מישהו נזקק לעזרה, תמיכה או כל דבר אחר היא הייתה שם לעשות זאת.
הבמה:
מה שהוסיף ותמך ברצון לאינטימיות היה סידור הבמה.
במרכזה הונח שטיח סלון ביתי, עליו 3 כסאות מרווחים/כורסאות ומנורת-רגל גבוהה.
בירכתיה -7 משואות קרובות לגב הבמה במרחק שהתיר מהנדס הבטיחות בשל סכנת-אש.
וכן סידור כסאות-הקהל. במקום סידור בשורות נבחר סידור “חצי גורן”, עד כמה שהשטח איפשר.
ועוד על הבמה היה הגב שלה שהכיל:
מוזיקה:
ואז המנחה פתחה את הטקס ובקשה מהקהל לעמוד על רגליו.
מהלך הטקס:
6 לזכר כל אחד מהמיליונים והשביעית לכבוד עוצמת רוח-האדם.
ההדלקה שלהן פוזרה בין המרכיבים השונים של הטקס, מתוך שיקול לאפשר לקהל לעכל את הנאמר ונעשה אצל כל אחד ממדליקי-משואות הזיכרון.
מדליקי המשואות היו מתנדבים.
בנושא הדלקת המשואות הנה מספר נקודות בעלות חשיבות עבורי ולפיהן פעלתי:
וזהו הזמן למשואה הראשונה.
הסרטון צולם ב-2019
ולקראת יציאה לדרככם עם הטקס:
הטקס, כאמור, נרקם מתוך רצון אישי עמוק שלי להפעים ולהעצים לבבות ולא רק לפצוע אותם עוד יותר בהקשר הבלתי אפשרי והבלתי נתפס של השואה.
במידה ומשהו כאן מתאים לכם, אנא קחו אותו והגישו לקהלי-היעד שלכם.
הכל, מבחינתי, ניתן בלב רחב ומתוך רצון לפזר ריפוי רחב ככל שניתן על פציעות השואה שקיימות מאז ותהיינה, כנראה, קיימות גם בעתיד.
ענת