בנושא כאב, לכל אחד יש ניסיון.
הרגש שכאב מביא מוכר לכולנו, כי מי לא חווה כאב?! זה יכול להיות מכאוב אישי ופרטי שלנו כמו למשל פרידה מאדם אהוב או מכאוב שנחווה כקוקלטיבי כמו למשל צפירה או אזעקה במדינת ישראל. זה יכול להיות כאב פיזי מפציעה או כאב ראש או כאב ריגשי של אכזבה או עלבון.
בכל אילו ואף יותר יש לנו כבר ניסיון.
חווינו אותם, הרגשנו אותם. כאב לנו וייתכן שעדיין כואב.
נולדנו אל העולם בני אדם. שייכים לסוג שנקרא אנושות. מסורות רוחניות מדגישות שהיותנו כאן בגופנו הוא כדי לחוות את החיבור המרתק הזה של חומר, שעבורנו זהו הגוף, עם רוח שהיא רכיב אנרגטי נשמתי. השניים הללו מצטוותים להם במסע החיים.
״אם נשאל את עצמנו מהו הדבר שגורם למח שלנו לקלוט, לעבד ולשדר את אותותיו? מהו הדבר שמאפשר ללב לפעום? האם אחד מהם יכול היה לפעול כך פשוט מעצמו?״
נכון לשאול כעת – האם השניים הללו, חומר ורוח,
אכן יצטוותו להם במסע החיים הפרטי שלנו?
התשובה לשאלה אמנם אישית לחלוטין, אך ניתן להבחין בשני אלמנטים שבכוחם להימצא בה אצל כולם- אלמנט אחד שיש בו בחירה והשני שאינו לבחירה.
הראשון – זה שאינו לבחירה הוא כזה בשל היותו עובדה.
הגוף שלנו מתפקד ונוכח שלא רק באמצעות איבריו הפיזיים.
אם נשאל את עצמנו מהו הדבר שגורם למח שלנו לקלוט, לעבד ולשדר את אותותיו? מהו הדבר שמאפשר ללב לפעום? האם אחד מהם יכול היה לפעול כך פשוט מעצמו? ומהי ‘תחנת הדלק’ ממנה הם שואבים את אנרגיית הקיום שלהם?
אז נגלה דבר נוסף.
המשוואה של קיומנו אינה שלמה אם נתייחס רק אל המימד הפיזי.
וגם המימד הזה, הפיזי, נמצא בעיצומו של תהליך התוודעות והכרות. לדוגמא בואו ניקח את הגנום האנושי. בפרויקט מקיף זמן ועולם הוא מופה.
מיפוי הגנום האנושי מהווה קרקע פורייה.
זהו פוטנציאל עוצמתי ביותר שנראה שאנחנו רק בתחילת מימושו. חלקים רבים מהרקמה האנושית הפיזית עדיין עלומים. המחקרים הולכים ומתרחבים ומגלים עוד ועוד. אך ישנם מחקרים שנתקלו בחומות עצומות שלא הצליחו לעבור דרכן כדי להסביר מהו הדבר שגורם לרכיב לפעול כפי שהוא פועל בגופנו, אם בצורתו הבריאה ואם בצורתו הפגומה. מהו המקור שמניע את הכל.
חומות וקירות ידועים ככאלה שגורמים להרחבת הדעת.
הם מאתגרים את המח האנושי כדי לעבור אל מעבר לידוע ולמוכר, לשבור את שגרת החשיבה הדפוסית ואפילו את זו שיצירתית.
חוקרים בתחומים כרפואה ופיזיקה לקחו את מחשבותיהם אל מעבר לגוף הפיזי כדי למצוא תשובות בקשר לתפקוד הגוף וקיום היקום. במחקרם הם התוודעו לרכיב האנרגטי.
״לחוות את עצמנו כיחידה אחת הוליסטית, זאת אומרת, שלמה ומושלמת ולכן ביכולתה ליצר ניסים ונפלאות בהקלה ואף בהחלמה של כאב.״
כך למשל דר’ ברוס ליפטון, רופא ומרצה בבתי ספר לרפואה כתב את ספרו המרתק והחשוב- הביולוגיה של האמונה.
הפיזיקה מבחינתה לא ידעה שזה מה שהיא עומדת לגלות, אך ניסוי שהתרחש בסרן שבשוויץ בשנת 2011 הביא לגילויו של ‘החלקיק האלוהי‘ ובשמו הנוסף בוזון-היגס.
הרכיב האנרגטי שסמוי מעין פיזית, מעורר את הסקרנות האנושית ומביא איתו אפשרויות לעבור דרך קירות וחומות. אבולוציה מתרחשת גם כך.
זו היתה תחילתה של תשובה, ואפילו מתומצתת, על החלק שאינו לבחירה – הגוף שלנו מתפקד ונוכח לא רק בשל אבריו הפנימיים.
השאלה כאמור הינה – האם חומר ורוח אכן יצטוותו להם במסע החיים הפרטי שלנו?
ולסכם אותו בכמה מילים אז החיבור מגיע ‘בילד אין’ (Built in) איתנו ובהיותנו בגוף הוא כבר נבחר ונעשה. אנחנו גם גוף וגם נשמה. גם חומר וגם רוח.
האלמנט השני שבכוחו להתקיים בכולם בהקשר לאותה השאלה הוא זה שלבחירה.
גם גוף וגם נשמה. גם חומר וגם רוח.
Photo by Stepan Kalinin on Unsplash
האלמנט הזה מושתת על שיטה עתיקת יומין שהיא זכות הבחירה.
כדי שהשיטה תעבוד על אפשרויות להתקיים. ובהקשר שכאן האפשרויות הן:
התפקיד שלנו לשם שינוי והטבה ולשם התפתחות וצמיחה הוא להסכים ולבחור באחת מהן.
נכון לומר שאפשרות ‘א’ היא מיקסום של האפשרויות שלנו כבני ובנות אנוש כי היא מאפשרת לנו לחוות את עצמנו כיחידה אחת הוליסטית, זאת אומרת, שלמה ומושלמת ולכן ביכולתה ליצר ניסים ונפלאות בהקלה ואף בהחלמה של כאב.
אך נכון גם לומר בעניין יתר האפשרויות, שאפילו תשומת לב לכך שיש לנו אותן מעניקה התבוננות לקבלת החלטה כלשהי. החלטה ברורה וגלויה או אחרת שסמויה. בכל מקרה, משהו הזיז ולו תא אפור אחד במוחנו לחשיבה שונה.
ובזה גלומה הדרך המופלאה להתמודדות עם כאב ושינויו, שמממשת את זכות הבחירה.
ולקבל ישירות למייל תכנים חדשים להתפתחות הרוחנית והאישית שלכם